BOR – Nakon prošlogodišnjeg predolimpijskog vaterpolo spektakla, Bor će ove godine ponovo biti domaćin vaterpolo turnira, na kojem će osim juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije učestvovati još šest najboljih svetskih vaterpolo ekipa, istaknuto je na prijemu za delegaciju Vaterpolo saveza Srbije organizovanom u Opštini Bor.

„U Boru će od 27. do 30. jula biti održan juniorski turnir sedam vaterpolo reprezentacija, kao uvod u Svetsko prvenstvo za vaterpoliste do 20 godina u Beogradu od 5. do 13. avgusta. Osim juniorske reprezentacije Srbije, na turniru će učestvovati i ekipe Crne Gore, Hrvatske, Australije, SAD-a, Italije i Irana. Četiri takmičarska dana sa tri utakmice u kolu učiniće da Bor ponovo bude grad vaterpola, što je prošle godine na trenutak i bio“, kaže Darko Udovičić, sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije.

Predsednik opštine Bor Aleksandar Milikić izrazio je zadovoljstvo što je Vatrpolo savez Srbije prepoznao mogućnosti koje Bor nudi i što će grad bakra ponovo biti domaćin vrhunskog sportskog turnira, u kojem će učestvovati sedam najboljih svetskih juniorskih vaterpolo reprezentacija. 

„Vi ste prošle godine omogućili našem gradu priliku da bude uvažen domaćin i mi smo to opravdali. I ove godine smo još spremniji i pokazaćemo da zajedničkim snagama, u cilju promovisanja sporta, zdravog načina života i ljudi još bolje možemo odgovoriti vašim zahtevima“, istakao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Mlikić.

Osim Borana koji će poslednje dane jula moći da provedu uživajući u sportskom nadmetanju najkvalitetnijih vaterpolo reprezentacija i videti mlade igrače – budućnost vaterpola, u avgustu će i Novi Sad biti domaćin vaterpolo turnira za devojke starosti do 17 godina. Publika će turnir u Boru i ovog puta moći da prati sa tribina otvorenih bazena Ustanove Sportski centar, a cena karte naknadno će biti objavljena.

Bor ponovo grad vaterpola, 11. jul 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=kU7ox-gRRVg

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.