Bor ulazi u javno privatno partnerstvo za gradski i prigradski prevoz

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na današnjoj sednici svih dvadeset predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu.

Između ostalog usvojeni su programi poslovanja Javno komunalnih preduzeća Toplana, Vodovod, Bogovina, Zoološki vrt i Biznis inkubator centra, kao i odluke o subvencijama za ta preduzeća kojima je predviđeno ukupno 80 miliona dinara za ovu namenu iz gradskog budžeta.

Prihvaćena je i odluka usvajanju projekta javno privatnog partnerstva za gradski i prigradski prevoz u Boru, prema kojoj bi posle javnog tendera, sa odabranim prevoznikom, bio sklopljen ugovor na 15 godina. On bi imao obavezu nabavke novih autobusa, uređenja autobuskih stajališta, i uvođenja novih linija, a iz gradskog budžeta bi na godišnjem nivou za tu namenu bio namenjen 221 milion dinara.

Usvojena je i odluka o lokalnom akcionom planu zapošljavanja, kojom je za tu namenu u gradskom budžetu ove godine predviđeno 18 miliona dinara za tri programa.

Za direktora borskog Zoološkog vrta, posle isteka mandata i završenog konkursa, imenovan je Darko Dragijević, koji je i do sada bio na ovoj funkciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.