Bor zadržava postojeću mrežu osnovnih škola

0

BOR – Postojeća mreža osnovnih škola na području Grada Bora ostaje nepromenjena. Jedina novina je mogućnost otvaranja izdvojenog odeljenja borske Osnovne muzičke škole “Miodrag Vasiljević“ u Boljevcu, na osnovu interesovanja i dogovora dve lokalne samouprave. Ovim predlogom Gradske uprave saglasilo se i Ministarstvo prosvete.

Ova mreža škola aktuelna je u naredne četiri godine, što podrazumeva zadržavanje pet osnovnih škola na teritoriji grada sa područnim odeljenjima, zatim tri seoske, Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Vidovdan“ i Osnovnu muzičku školu „Miodrag Vasiljević“, rekla je Tamara Paunović, član Gradskog veća u Boru.

Iako je najavljivano da je cilj ovih promena, između ostalih, spajanje odeljenja i škola sa nedovoljnim brojem đaka, a time i racionalizacija broja zaposlenih, u Boru postojeća situacija se nije bitnije promenila.

Nema spajanja škola, jer je Bor u međuvremenu dobio status grada i na taj način ispunjavamo sve uslove da zadržimo postojeće obrazovne ustanove“, dodala je Tamara Paunović.

Na teritoriji Grada Bora osnovnu školu pohađa više od 3.200 učenika, od toga 1.618 do četvrtog i 1.657 od petog do osmog razreda. I ono što je veoma važno, narednih godina se očekuje značajno povećnje broja osnovaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *