Borani odlučuju o kupovini aparata za Dom zdravlja

BOR- Grad Bor je, u konkurenciji 44 lokalne samouprave u Srbiji, osvojio peto mesto po procentu povećanja naplate poreza na imovinu. U sklopu projekta Švajcarske agencije za saradnju i razvoj, a uz pomoć resornih ministarstava borska lokalna samouprava je sprovela reformu poreza i uspela da poveća naplatu u 2018.godini za oko 15 odsto. Za takav napredak iz stimulativnog fonda je dobila nagradu od 50.00 švajcarskih franaka.

Ova finansijska sredstva biće utrošena za kupovinu jednog od tri aparat za potrebe Doma zdravlja u Boru To su ultrazvučni aparat za potrebe službe za zdravstvenu zaštitu žena, automatski medicinski sterilizator i aparat za snimanje zuba i vilice. Ovakva odluka je doneta na osnovu ankete CESID-a, prema kojoj je zdravstvo ocenjeno kao oblast koju je potrebno unaprediti. Konačnu odluku doneće građani putem ankete, koja se nalazi na sajtu grada Bora ili glasanjem u holu zgrade gradske uprave. Glasanje traje do šestog decembra“, rekao je Nikola Marić ,pomoćnik gradonačelnika.

Program reforme poreza na imovinu podrazumeva, dakle,i da se kod građana probudi svest o redovnom izmirivanju ovih obaveza, ali i njihovom u odlučivanju o utrošku  novca od naplate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *