Borani se pripremaju za digitalnu TV

0

BOR – U Centru za socijalni rad u Boru podneto je 320 zahteva za vaučere ,koji će   prem uredbi Vlade republike Srbije, najugroženijim kategorijama stanovništva  omogućiti   nabavku uređaja za prijem digitalnog signala. Zahteve za vaučere u ovoj ustanovi podnosili su korisnici novčane socijalne pomoći i tuđe nege i pomoći. U Fondu za penzijsko invalidsko osiguranje u Boru , zahtev za vaučere  podnele su 1553 osobe, uglavnom  penzioneri sa minimalnim primanjima,koji su nosioci samačkog domaćinstva , kao korisnici tuđe nege i pomoći. Uz vaučer od 3000 dinara , dostavljen korisnicima na kućne adrese ,uređaj za prijem digitalnog signala, stanovnici opštine Bor  mogu da  nabave u  prodavnicama  tehničke opreme, gde inače  set top boksove  ovih dana kupuju i građani koji ne pripadaju kategorijama socijalno ugroženih.

Milana Lukić šop menadžer ističe : „Ima u prodaji različitih modela set top boksova i cene se kreću od  2590 d0 4 i po hiljade dinara. Najviše se prodaju jeftiniji uređaji,a dnevno se proda između 50 i 100 set top boksova.Dolaze i oni koji imaju vaučere  a do sada za vaučere mislim da smo prodali više od 1000 uređaja“.

S obzirom na to da rok za  gašenje analognog signalau Boru ističe 1. juna, oni koji nisu kupili  set top boks, a nemaju kablovsku, televiziju  neće moći da gledaju, bez obzira kojoj kategoriji stanovništva pripadaju.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2rxzfk“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *