Boranin Marko Krtinić pobednik plivanja za Časni krst na Borskom jezeru

0

BOR – Marko Krtinić, 19-godišnjak iz Bora, pobednik je Drugog Bogojavljenskog plivanja za Časni krst na Borskom jezeru. On je bio najbrži među tridesetak učesnika, koliko se ove godine prijavilo za Bogojavljensko plivanje. Prvo učešće i prvo mesto među hrabrima koji su se usudili da po hladnom januarskom danu plivaju za Časni krst.

Prvo bih želeo da se zahvalim na trudu, zalaganju i atmosferi koju su učesnici napravili. Jedan prelep događaj stvarno… Moji navijači su verovali da ću pobediti. Bio sam spreman. Na kraju, nije ni bilo važno ko će pobediti. Inače, treniram plivanje i nadam se da ću i narednih godina imati zapažen uspeh na ovoj manifestaciji“, istakao je Marko Krtnić, pobednik Drugog Bogojavljenskog plivanja za Časni krst na Borskom jezeru.

Pobedniku Bogojavljenskog plivanja pripao je zlatnik, pehar, novčana i robna nagrada, a prigodne nagrade dobili su i ostali učesnici.

Drugo Bogojavljensko plivanje za Časni krst na Borskom jezeru održano je u organizaciji Crkvene opštine Bor i Turističke organizacije, uz promoć javnih i javno komunalnih preduzeća, ustanova i Sportskog saveza grada. Pokrovitelj je Grad Bor.

 „Bog se javi, vaistinu se javi! Prvo da se zahvalim svim takmičarima, a bilo ih je 34-oro na odvažnom činu i da im poželim još puno ovakvih nadmetanja. Ono što je važno je da je plivanje proteklo u najboljem redu, da su organizatori bili uspešni, a raduje i da je veliki broj naših sugrađana došao ovde da zajedno podelimo radost Božiju. Ovo sigurno postaje tradicija. Siguran sam da ćemo iz godine u godinu zajedno sa Crkvenom opštinom organizovati sve bolje i bolje plivanje za Časni krst i ono što obećavam lično da ćemo naredne godine imati veći broj učesnika, ali i bolju organizaciju, pre svega kada je reč o smeštaju naših takmičara“, naglasio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

O bezbednosti učesnika, ali i posetilica Bogojavljesnkog plivanja na Borskom jezeru, brinule su ekipe Vatrogasaca-spasilaca, Policije i Službe Hitne pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *