„Borba“ sa snegom tek predstoji

BOR – Borski komunalci su juče i danas čistili od snega ulice prvog drugog, a delimično i trećeg prioriteta.Veći broj radnika bio je uključen u održavanje trotoara i pešačkih prelaza . Deo mehanizacije je bio angažovan i na čišćenje puteva prema selima tako da saobraćaj u borskoj opštini funkcioniše bez većih zastoja. Nakon ovog snega meteorolozi su najavili od večeras nove padavine i formiranje snežnog  pokrivača i do 40 centimetara. U javno komunalnom preduzeću su preduzeli sve mere kako bi  što spremnije dočekali ovaj ledeni talas.

“Sve kapacitete ćemo usmeriti tokom noći kako bismo do ponedeljka što više ulica očistili od snega da se kasnije ne bi stvorio led,jer pri niskim temperaturama ne pomaže ni so”, rekao je direktor JKP Treći oktobar u Boru Dalibor Orsovanović.

Narednih dana po potrebi će biti angažovano šezdesetak radnika i petnaestak vozila.

“Napravili smo dežurstva i čim počne da pada sneg naši radnici će zajedno sa raspoloživom mehanizacijom  izaći na ulice, jer očekuje nas prava „borba“ sa snegom”, dodao je Orsovanović.

Na zalihama Javno komunalnog prdeuzeća Treći oktobar u Boru ima 250 tona soli. Za posipanje ulica do sada je utrošeno stotinak tona i oko 80 kubika rizle.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3mt63v“ allowfullscreen ]
„Borba“ sa snegom tek predstoji, 16… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *