Borko Lajthajm pobednik Međunarodnog šahovskog prvenstva „Majdanpek open“

MAJDANPEK – Šahovski velemajstor iz Beograda, Borko Lajthajm, pobednik je 3. Međunarodnog otvorenog šahovskog prvenstva „Majdanpek open 2019“, čiji je domaćin od petka do nedelje bio Šahovski klub Majdanpek.

Drago mi je da sam bio učesnik i ovog trećeg, izuzetno dobro organizovanog otvorenog prvenstva u Majdanpeku, sa jakim takmičarima i da sam pored nagrade za sveukupnog pobednika, poneo i titulu pobednika memorijalnog Blic turnira u okviru prvenstva“, kaže Borko Lajthajm.

Pored takmičara iz cele Srbije, ovo prvenstvo okupilo je i desetak šahista iz nekoliko gradova u susednoj Rumuniji. Danijel Kržan jedna je od njih.

Za razliku od prošle godine sada smo umesto sa tri došli sa 13 takmičara i drago nam je da se vraćamo sa lepim utiscima i o prvenstvu i o samom gradu“.

Prema rečima Branislava Šuhratovića, internacionalnog šahovskog sudije, ovo prvenstvo je već opravdalo svoje postojanje i vreme je da se razmišlja kako ga još unaprediti.

Inače, drugo mesto na „Majdanpek openu 2019“ pripalo je Stefanu Mladenoviću, iz Niša, a treće Radomiru Gariću, iz grada domaćina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.