Borska bolnica dobila Sertifikat o akreditaciji na tri godine

0

BOR – Opšta bolnica Bor dobila je, po završetku kompletnog postupka, od zvanične državne agencije, akreditaciju na tri godine. Borska zdravstvena ustanova je jedna od retkih u istočnoj Srbiji koja je uspela da dobije ovaj sertifikat, a na pripremama i uvođenju odgovarajućih procedura koje on podrazumeva radilo se više od godinu dana.

Cilj je da se uspostave jasne procedure i unapredi stepen zdravstvene zaštite i sigurnosti pacijenata, kao i da se postigne isti nivo zdravstvene zaštite u svim ustanovama u Srbiji, bez obzira u kom gradu se one nalaze.

Ovo nije završetak, već tek početak procesa uvođenja standarda, jer je akreditacija proces koji, kada jednom počne, stalno traje. Iako je uvođenje jedinstvenih procedura i standarda relativno spor proces, na koji zaposleni na svim odeljenjima moraju da se naviknu i da ga prihvate, iskustva u drugim zdravstvenim ustanovama pokazuju da se na ovaj način poboljšava zaštita pacijenata, kvalitet usluga koje dobijaju, ali i povećava sigurnost zaposlenih, kažu u Opštoj bolnici Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *