Borska pijaca na Badnji dan
BOR – Na Badnji dan borska Zelena pijaca prepuna je raznih đakonija od badnjaka, neizostavnog ukrasa svakog doma, suvog i svežeg voća bez čega se ne može zamisliti tradicionalna srpska trpeza. Najviše se kupovao upravo badnjak čija se cena kreće od 30 do 150 dinara u zavisnosti od veličine i dekoracije, a Borani su još kupovali i suvo voće – šljive, kajsije, smokve , zatim orahe, jabuke, banane i narandže. Ponuda je kako kažu velika i raznovrsna, a cene su iste kao prošlogodišnje. Iako se praznici proslavljaju skromnije nego nekada, svaka trpeza i dom danas će biti ukrašeni simbolima Badnjeg dana i Božića. Božić je pun prelepi običaja, ali se vremenom mnogo toga u narodu izgubilo. Ipak, osnovno obeležje i glavni elementi, a to su unošenje badnjaka u kuću, božićno žito i sveća, česnica i posna trpeza na Badnje veče, kao i pečenica ili bar komad mesa za Božić, običaji su koji se i dan danas u svakom hrišćanskom domu ispoštuju.