Borska preduzeća i službe spremni za zimu

Bor – Javna i javno komunalna preduzeća, Dom zdravlja, i socijalne službe u Boru spremni su za intervencije u zimskim uslovima. Zahvaljujući pravovremenoj pripremi očekuje se dobro i stabilno grejanje, kvalitetno snabdevanje električnom energijom i vodom, redovno održavanje puteva u gradu i selima kao i odgovarajuće pružanje zdravstvenih usluga, rečeno je na današnjoj sednici Opšinskog štaba za vanredne situacije.

„Raduje me što su sva preduzeća predvidela poslovanje u ekstremnim zimskim uslovima i naši građani mogu da očekuju kvalitetne usluge“, rekao je zamenik predsednik Opštine Bor Saša Vukadinović.

U Javno komunalnom preduzeću Treći oktobar obezbedili su 250 tona soli, a do kraja godine trebalo bi da pristigne još 150 tona. Na zalihama ima i 300 tona agregata.

„Mehanizacija je ispravna i komunalci su spremni da rade u svim uslovima, dodao je Vukadinović.

Po oceni Saše Vukadinovića borski Dom zdravlja dobro funkcioniše. Iako imaju kadrovske probleme, spremni su da pruže adekvatnu medicinsku uslugu u Boru, ali i u najzabačenijim rejonima i u zimskim uslovima. Najteža situacija je u Apotekarskoj ustanovi Bor, jer je zbog velikih dugovanja snabdevenost lekovima loša.

„Lokalna samouprava je  preduzela mere da se deblokira račun tako da se u narednom periodu očekuje bolja snabdevenost najneophodnijm lekovima“, dodao je Vukadinović. 

Do kraja nedelje biće utvrđen i tačan broj najudaljenijih, ali i  najugroženijih porodica u borskoj opštini da bi im se na vreme dostavljala  neophodna odgovarajuća pomoć i u zimskim mesecima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.