Borska Toplana prelazi na druge energente

0

Stanovnici Grada Bora koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja, od oktobra bi trebalo da imaju stabilnije i kvalitetnije grejanje jer će se preći na nove energente, kažu u borskoj Toplani. Primarni će biti prirodni gas i mazut, a jedan kotao i dalje će moći u slučaju potrebe da radi na ugalj.

BOR – Grad Bor je poslednjim rebalansom za subvencije borskoj Toplani za isplatu dugovanja opredelio 589 miliona dinara. Dodatna sredstva opredeljena su  da se od ove grejne sezone pređe na korišćenje drugih energenata, pre svega prirodnog gasa i mazuta.

U toku je rekonstrukcija postojećeg kotla na mazut, koji godinama ne radi u Toplani i planira se da se do oktobra, kada grejna sezona zvanično počinje, omogući da ovaj kotao radi na mazut ili prirodni gas.

Takođe, u toku je javna nabavka za dva nova kotla na prirodni gas koja bi trebalo da budu u funkciji od oktobra i remont jednog postojećeg kotla na ugalj, koji je planiran kao rezerva, ukoliko bude problema sa kotlovima na druga goriva.

Na ovaj način će, kažu u Toplani, biti obezbeđeno znatno stabilnije grejanje što se kotlovskog dela tiče, a cena energenata je u odnosu na ugalj znatno manja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *