Borska toplana spremna za grejnu sezonu

0

BOR – Grejna sezona u Srbiji zvanično počinje 15. oktobra. Borska Toplana je, prema rečima direktora ovog Javno komunalnog preduzeća Milutina Simića, spremna za početak grejne sezone.

Nabavka uglja je završena i na zalihama ima 16 hiljada tona, što bi trebalo da bude dovoljno za grejanje do kraja ove godine, a dogovoreno je sukcesivno snabdevanje tokom grejne sezone. Kotao jedan, koji je najznačajniji za grejanje grada je potpuno spreman za rad, a na drugom kotlu su u toku završni radovi u unutrašnjem delu kotla i varenje koji bi, kako se očekuje trebalo da budu završeni u narednih nedelju dana.

Vrelovodna i toplovodna mreža je pod pritiskom od pet bari i u toku su hladne probe, a zagrevanje kotla i tople probe počeće najkasnije 10. oktobra, kako bi građani imali grejanje do početka grejne sezone, kaže Simić.

Od 1.oktobra će, prema odluci Skupštine grada, računi za grejanje građana biti uvećani za 17 odsto, tako da će korisnici daljinskog grejanja nadalje plaćati 96,72 dinara po kvadratnom metru stambenog prostora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *