Borski Aerodrom prelazi u vlasništvo države

BOR – Među odlukama koje su odbornici Skupštine grada usvojili na 14. sednici, jedna od najznačajnijih je o borskom aerodromu, tačnije o prenosu vlasništva nad borskim aerodromom sa grada Bora, na Republiku Srbiju.

Obornici opozicije bili su protiv ovakve odluke, s obzirom na to da je aerodrom u Boru osamdesetih godina prošlog veka građen iz samodoprinosa građana i sredstvima RTB-a Bor i izrazili sumnju da će ga država pokloniti kompaniji Ziđin.

Predstavnici lokalne samouprave negirali su ovakvu mogućnost i naglasili da se borski aerodrom u ovom trenutku veoma malo koristi, da će prebacivanjem na državu on ući u sastav aerodroma Srbije i da će dalja briga o održavanju i unapređenju aerodroma preći na Republiku Srbiju.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, za pet do deset godina on će morati da, zbog rudarskih radova koji su planirani, bude prebačen na novu lokaciju koja je već definisana. Dogovor o finansiranju  izgradnje novog aerodroma, biće obaveza Republike Srbije i kompanije Ziđin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *