Borski Dom za stare potpisao ugovor o subvencionisanju smeštaja

BOR-Domovi za stara lica „Vila Katarina“ u Boru i Knjaževcu su među 40 u Srbiji koji su potpisali ugovor o subvencionisanom smeštaju  u privatnim ustanovama sa Ministarstvom za rad i socijalna pitanja. To znači da će svim potecijalnim korisnicima sa malim penzijama i lošeg materijalnog stanja država subvecionisati smeštaj, ali pod određenim uslovima.

Centri za socijalni rad će utvrditi da li srodnici mogu da doplate, ako ne onda će se gledati koje nekretnine imaju.Tek onda će  onda korisnicima odobriti subvencionisani smeštaj“, rekao je Milovan Đurić, direktor Doma za stara lica u Boru.

Cena  subvecionisanog smeštaja je od 32.000 do 40.000 dinara u zavisnosti od stanja  kojem se korisnik nalazi. Veliki broj penzionera ima izuzetno niska primanja i oni do sada nisu mogi sebi da priušte smeštaj u domu za stara lica. Doplaćivanjem razlike država će na najhumaniji način da reši ovaj veliki problem.

Mi ćemo se potruditi da našim kvalitetnim smeštajem privučemo sve korsnike sa našeg okruga , dodao je Milovan Đurić.

     Na listi čekanja za državne domove u Srbiji je 900 korisnika, od toga 700 u Beogradu. Svi privatni domovi koji su potpisali ugovore zajedno nemaju toliko slobodnih mesta. Međutim, u borskom Domu za stara lica kapaciteti još uvek nisu popunjeni. U njemu boravi više od 30korisnika, što je skoro polovina kapaciteta. Otvoren je pre tri meseca, a cena smeštaja je od 36.000 do 42.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.