Borski institut dobar primer spoja industrijskog i ekološkog istraživanja

0

Institut za rudarstvo i metalurgiju u Boru je jedna od retkih naučnih institucija u Srbiji u kojoj su na dobar način spojena industrijska istraživanja sa naučnim pristupom zaštiti životne sredine, a to je budućnost rudarstva, rečeno je prilikom posete ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelene Begović ovoj naučnoj instituciji.

BOR – U okviru posete Boru, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović boravila je i u Institutu za rudarstvo i metalurgiju. Cilj ove posete bilo je upoznavanje sa mogućnostima koje ima ova naučna institucija, kako bi se što bolje iskoristili njeni kapaciteti.

Kako se čulo ovom prilikom, u borskom institutu napravljen je odličan spoj istraživanja iz oblasti metalurgije i rudarstva sa naučnim pristupom zaštite životne sredine i kontrole zagađenja.

„Pokazalo se da je moguće da jedna naučno istraživačka, razvojna institucija bude korisna ne samo za industriju, već i za razvoj ekonomije i privrede u celini“, naglasila je Jelena Begović i dodala da je koncept povezivanja rudarstva i metalurgije sa težnjom ka zaštiti životne sredine izuzetno bitan i da će nadalje to biti osnova rudarstva, kako bi se došlo do neophodnih sirovina, bez uništavanja prirode i životnog okruženja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *