Borski izviđači obnavljaju rad odreda „Radomir Jovanović – Čoče“

BOR – Posle četiri godine pauze, u Boru je održana redovna skupština izviđačkog odreda „Radomir Jovanović Čoče“, koja je ujedno označila i nastavak rada jednog od najstarijih odreda u Srbiji.

Na skupštini, kojoj su prisustvovali i predstavnici drugih odreda iz istočne Srbije i borske lokalne samouprave, izabrani su članovi starešinstva i nadzornog odbora odreda, a za starešinu je izabran Aleksandar Trifunović.

Odred „Radomir Jovanović Čoče“ nastaviće da radi u prostorijama u kojima je bio i ranije, u Samačkom smeštaju, a prvi cilj je omasovljenje i početak obuke najmlađih izviđača i planinki, što će u mnogome zavisiti od epidemioloških mera.

Skupština je održana na dan kada borski izviđači obeležavaju 69 godina od osnivanja odreda koji je 1952. godine bio među prvih deset koji su osnovani u Srbiji. Za gotovo sedam decenija rada osvajao je brojna priznanja na smotrama u nekadašnjoj Jugoslaviji, a posle raspada bio je jedan od najuspešnijih odreda u Srbiji. Na skupštini su novim mladim članovima uručeni pokloni i izviđačke marame.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *