Borski osnovci podeljeni, neki nose zaštitne maske, a neki ne

BOR- U svim školama u Srbiji pa I u Boru maske više nisu obavezne, već ostaju kao preporuka kada učenici i nastavnici borave u zatvorenom prostoru imajući u vidu postojeću epidemiološku situaciju. Nakon ove odluke Ministarstva prosvete u  borskim osnovnim školama stanje je šaroliko. Neki učenici su sa olakšanjem prihvatili ovakvu odluku, ali ima određen broj onih koji nastavljaju da nose masku.

“Nosila sam masku pre, a od danas više ne. Mnogo nam je sada lakše I nadam se da nećemo više nositi te maske“, kaže jedna od učenica OŠ “Vuk Karadžić” u Boru.

“ Ima učenika koji I dalje nose maske,ali I onih koji su jedva čekali da skinu, jer je teško da se boravi u prostoru stalno sa maskom”, kaže Ivana Pajkić, direktor OŠ “Vuk Karadžić”.

Odlukom MInistarstva prosvete potrebno je takođe nastaviti pojačanu primenu mera opšte i lične higijene.

“Naročito moramo da  vodimo računa o redovnom provetravanju i dezinfekciji svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi. U svim školama je od danas tokom nastave dozvoljena promena učionica”,dodala je Ivana Pajkić.

Sve nove mere Ministarstva prosvete sprovode se I u srednjim škola u Boru. Situacija je slična kao I u osnovnim školama, određen broj učenika I dalje nosi masku, jer iako se smiruje, epidemija još uvek traje smiruje. Prema poselednjim podacima beleže samo pojedinačni slučajevi obolele dece I nastavnika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.