Borskim poljoprivrednicima uručena rešenja za kupovinu novih mašina i opreme

0

BOR – Poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada Bora uručena su rešenja za subvencionisanje nabavke mašina za ubiranje i skidanje useva, kao i mašina i opreme za navodnjavanje. Na osnovu programa mera podrške razvoju poljoprivrede Grad Bor je za ove namene opredelio šest i po miliona dinara. Od predviđena četiri i po miliona za mašine za skidanje useva dato je više od million 942 hiljade, dok je za mehanizaciju za navodnjavanje od opredeljena dva miliona, zemljoradnicima uručeno oko 726 hiljada dinara subvencija. Ove podsticaje dobila su 42 borska poljoprivrednika.

Rešenja je poljoprivrednicima u ime Grada Bora, uručio član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu i ruralni razvoj Nenad Kračunović koji je istakao da zadovoljan što je svim zainteresovanim meštanima sela omogućeno da kupe novu opremu i mašine i da se nada da će im to olakšati I unaprediti posao.

Konkursi za subvencionisanje kupovine novih prskalica, opreme u pčelarstvu i za mužu, kao i za podizanje i opremanje plastenika su završeni i poljoprivrednicima koji su ispunili uslove biće uručena rešenja o dodeli gradske pomoći. Najveće interesovanje i ove godine je za podsticaje u pčelarstvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *