„Bortravel“ premostio novonastali problem sa đačkim prevozom u Majdanpeku

MAJDANPEK – Zbog smanjenog broja putnika i nerentabilnosti, preduzeće „Bortravel“, koje, sa 24 autobusa, obavlja usluge prevoza putnika na području majdanpečke opštine, bilo je prinuđeno da redukuje određene polaske na relaciji Majdanpek – Donji Milanovac.

Radi se o privremenom ukidanju nekoliko polazaka, na šta smo bili prinuđeni zbog nedovoljnog broja putnika na ovoj relaciji, što je posledica odsustva radnika Fabrike bakarnih cevi, koji su, takođe, koristili naše usluge“, kaže Bratislav Ilić, šef saobraćaja i autobuske stanice Majdanpek, dodajući da pomenuti polasci nisu trajno ukinuti, već su stavljeni u stanje mirovanja.

Kako bi se prevazišli problemi nastali u funkcionisanju đačkog prevoza, u „Bortravelu“ su odlučili da vreme polaska autobusa iz Donjeg Milanovca sa 12 časova pomere na 11.50h, čime bi se izbeglo kašnjenje učenika na prvi čas druge smene. Pored toga, u cilju smanjenja gužvi u autobusu, uvedena je i jedna kraća linija na relaciji Rudna Glava – Blizna.

U svakom slučaju, stari red vožnje, kao i autobuske linije, pre redukovanja polazaka, biće vraćeni kada za to budu bili stvoreni uslovi, pre svega, u smislu optimalnog broja putnika, kažu u „Bor travelu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *