Broj nezaposlenih u Boru se i dalje smanjuje

0

Broj nezaposlenih lica u Boru, ali i u celom okrugu se konstantno smanjuje. Najveći broj osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje našao je posao u kompaniji Ziđin i pratećim firmama. Najtraženija su i dalje stručna zanimanja potrebna u rudarstvu.

BOR – Prema podacima borske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, na evidenciji ove službe je na kraju maja bilo 20 odsto nezaposlenih manje u odnosu na prošlu godinu.

Na nivou cele filijale, broj nezaposlenih 6.906, od kojih su 4.253 žene. U Boru na evidenciji ima 2.664 nezaposlena lica, što je 691 manje u odnosu na maj prošle godine. I dalje je na evidenciji najviše žena 1.863, ali se i njihov broj konstantno smanjuje.

Očekuje se da će otvaranjem dva tržna centra, koja su planirana u Boru u narednom periodu, deo žena naći posao u njima i da će se na taj način još više smanjiti broj nezaposlenih lica.

Najtraženija su i dalje stručna zanimanja potrebna u rudarstvu od mašinskih i elektro inženjera i tehničara, do onih koji su završili srednju rudarsku ili metaluršku školu, vozača i varilaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *