Broj novoobolelih u blagom porastu

BOR-Epidemiološka situacije na području Bora je i dalje nepovoljna. Nakon perioda kada je bilo manje novoinficiranih, poslednjih dana broj zaraženih virusom korona je u blagom porastu. Prema poslednjim informacijama, juče je bilo 16, a ukupno 129 obolelih, od toga 27 je hospitalizovanih u Opštoj bolnici, a ostali su na kućnom lečenju, uz odgovarajuću terapiju i nadzor lekara.

„Oni imaju blažu kliničku sliku, a pojedini i upalu pluća. U školama nema zaraženih, među novoobolelima zastupljeni su mlađi i stariji, nema pravila“, kaže dr Javorka Stankulić, načelnik Centra za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru.

Na punktu u Klubu za stara lica u Boru vakcinisano je do sada više od 9.800 građana, najviše kineskom Sinofarm, dok je Sputnjikovom i Fajzerovom manje. Do sada, veoma mali broj građana nije vakcinisan zbog ozbiljnih reakcija na neki od lekova. Epidemiolozi su zadovoljni dosadašnjim odzivom građana.

Vakciniše se veliki broj naših sugrađana i to je dobro. Pored postojeće tri, počela je imunizacija vakcinom AstraZeneka za koju takođe postoji interesovanje građana“, dodala je dr Javorka Stankulić.

U borski Dom zdravlja u prvoj isporuci stiglo je 70 doza vakcine AstraZeneka, koliko je prijavljeno i građana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *