Brojni problemi žitelja MZ „Stari centar“ u Boru

0

BOR – Borska mesna zajednica Stari centar jedna je od najstariih u gradu, a po tvrdnji meštana ima i najviše problema. Tri su najvažnija: rasveta, stara oronula zgrada TS-a i buvlja pijaca koja pripada ovoj mesnoj zajednici.

Kad su kiše, na buvljaku je očajno. Blato i prljavština su potencijalno leglo zaraze. Iako su u Centroistoku obećali  da će da ga održavaju, ništa od obećanja. Zgrada TS-a je ruglo grada. Jedno od rešenja je da se izda u zakup“, rekao je predsednik Saveta MZ „Stari centar“ Dragiša Nikolić.

Već godinama, za ovu mesnu zajednicu kažu da je u većem delu neosvetljena, što stvara velike probleme žiteljima, pogotovo u samom centru. Zato je i njihov zahtev da se postave novi stubovi u ulicama gde je potpuni mrak. To je deo ulica Kestenove i Ive Lole Ribara.

„Između Robne kuće i zgrade „Češlja“ skinuto je 14 kandelabera. Niko da ih vrati i sad sve to tako stoji“, dodao je Dragiša Nikolić.

Neophodno je takođe, kaže Dragiša Nikolić postaviti i poklopce na šahtama, a veoma važno za žitelje je i sanacija i priključivanje septičkih jama na gradsku kanalizacionu mrežu.

Prilikom posete predstavnika Opštine Bor ovoj mesnoj zajednici je zaključeno da su svi problemi rešivi, ali moraju se odrediti prioroteti.

 

Brojni problemi žitelja MZ „Stari centar“, 30. jul 2017 (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=A1MCzPNEJek

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *