Budući srednjoškolci danas i sutra popunjavaju listu želja

0

BOR – Najteži deo posla, polaganje male mature,  učenici koji su završili osmi razred su obavili, ali je pred njima još nekoliko važnih zadataka za nastavak školovanja.

Nakon zvaničnog objavljivanja konačnih rezultata male mature, budući srednjoškolci ovog vikenda, 3. i 4. jula,  popunjavaju listu želja. Borske škole su spremno dočekale roditelje I decu, pa je prvi dan predviđen za popunjavanje liste želja protekao bez poteškoća”, kaže Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

Popunjavanje liste želja ove godine je, osim u školi u papirnoj formi, omogućeno I elektronskim putem. U Boru je većina roditelja sa decom listu želja popunila u matičnoj školi, a razredne starešine pomogle su oko rešavanja bilo kakvih nedoumica.

Veći procenat roditelja i dece odlučio se za popunjavanje liste želja u školi. Prisustvo roditelja je obavezno. U školi su i razredne starešine koje daju uputstva i pomažu deci da pravilno popune listu želja, a i naš savet je bio da se za svaki slučaj proveri svaki detalj kako ne bi bilo eventualnih grešaka. Na teritoriji grada Bora ove godine je 381 učenik završio osmi razred, na završni ispit izašlo je 374 učenika i oni su stekli uslov za upis u srednju školu, tako da ima sasvim dovoljno  mesta u srednjim školama za sve đake”, napominje Petković.

Bez obzira na tu činjenicu, savet je da se iskoriste sve mogućnosti i popuni što više od ponuđenih 20 želja na listi, kako se ne bi desilo da neko ostane neraspoređen. Objavljivanje rasporeda učenika po srednjim školama prema listi želja predviđeno je za 11. jul, a upis se može obaviti elektronskim putem i u školama 12. i 13. jula.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *