Budžet Grada Bora veći za 830 miliona dinara

0

Među najznačajnije odlike koje su usvojene na 11. sednici Skupštine grada Bora spada prvi rebalans gradskog budžeta u 2023. godini kojim je predviđeno njegovo uvećanje na 7,2 milijardi dinara. Usvojeni su i izveštaju o radu javnog sektora, pojedine kadrovske promene i izmene programa poslovanja kod pojedinih komunalnih preduzeća.

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora usvojili su na 11. sednici ukupno 49 od 50 predloga odluka koliko je bilo na dnevnom redu. Nakon što je posle usvajanja prvih 17 odluka sednica, po poslovniku prekinuta 30. juna, nastavljena je danas.

Među najznačajnije odluke koje su usvojene spada prvi rebalans gradskog budžeta u 2023. godini kojim je predviđeno njegovo uvećanje na 7,2 milijardi dinara, odnosno za 13,29 odsto. Usvojeni su i izveštaju o radu komunalnih preduzeća u prvom kvartalu 2023. godine, zatim izveštaji o radu javnih ustanova, gradske uprave, veća i pravobranilaštva u 2022. godini i izmene programa poslovanja pojedinih javno komunalnih preduzeća. Usvojena je i odluka o prodaji 66 ari zemljišta iznad borske gimnazije namenjenog izgradnji stambenog objekta kompaniji Aiwasun Surčin. Dosadašnji javni pravobranilac Saška Milošević podnela je na sednici ostavku na ovu funkciju.

Jedina odluka koja nije usvojena bio je predlog GG „Glasno za omladinu“ o povećanju zarada u Gradskoj upravi  jer, kako se čulo na sednici, za to ne postoje zakonske osnove.

U prvom delu sednice usvojene su odluke o Završnom računu grada Bora za 2022. godinu, izmenama odluke o snabdevanju toplotnom energijom kojom su predviđeni načini na koje se građani mogu isključiti ili priključiti na daljinsko grejanje i parkiralištima. Jedina odluka koja je jednoglasno usvojena bila je o finansijskoj pomoći za lečenje maloletne dece sa teritorije grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *