Budžet Opštine Majdanpek za 2021. projektovan na 975 miliona dinara

MAJDANPEK – Budžet Opštine Majdanpek za 2021. godinu projektovan je na 975 miliona dinara, dok su planirani rashodi  za 27 miliona dinara veći, što će biti nadomešteno prenetim, neutrošenim sredstvima iz tekuće godine. Obrazlažući ovaj dokument, na današnjoj Javnoj raspravi u Skupštini opštine, Gordana Nikolić, ovlašćeni predstavnik Odeljenja za budžet i finansije, ocenila je budžet za narednu godinu kao restriktivan, posebno u poređenju sa tekućom i 2019. godinom, ali realan i usklađen sa aktuelnim okolnostima.

Donošenjem Nacrta najvažnijeg opštinskog dokumenta ispoštovan je kalendar Zakona o budžetskom sistemu. U prethodnom periodu, Stalna konferencija opština i gradova uradila je detaljnu analizu uticaja pandemije na lokalne finansije i zaključila da je teško planirati u ovakvim uslovima. Ipak, na osnovu  ovogodišnjih prihoda i rashoda, sačinjen je Nacrt budžeta, po kojem je, između ostalog, udeo tekućih u ukupnim troškovima smanjen, dok je povećan udeo kapitalnih izdataka, kao i masa za plate”, naglasila je Gordana Nikolić.

Konačnu reč o nacrtu Odluke o budžetu Opštine Majdanpek za 2021. godinu, nakon razmatranja na sutrašnoj sednici Veća, daće odbornici lokalnog parlamenta na zasedanju zakazanom za 17. decembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *