Bujične poplave opet pogodile opštinu Majdanpek

MAJDANPEK – Jučerašnje obilne padavine donele su dosta problema i uzrokovale veliku štetu u Opštini Majdanpek. U samom gradu reka Mali Pek izlila se iz korita, pa je sinoć interevenisala mehanizacija kompanije Ziđin, čiji radnici su postavljali i džakove sa peskom, kako bi se sprečilo dalje izlivanje reke u delu kod Autobuske stanice, na koju sinoć, a ni jutros nisu stigli autobusi iz sela Gornje Reke.

Posebno teška situacija  bila je sinoć u Debelom Lugu, gde se Crna reka, iz pravca groblja spustila u selo i u bujici, visine oko jedan metar, tekla glavnom ulicom, plaveći okolna dvorišta i domaćinstva. Pojedine meštane spasilačke ekipe evakuisale su uz pomoć kašike tzv. kombinovane  mašine i oni su noć proveli u prostorijama Šumskog oglednog centra, u Debelom Lugu.

Slična situacija bila je i u Leskovu i Jasikovu, gde su, takođe, poplavljena brojna dvorišta i domaćinstva, dok je na drugom kraju opštine, najviše problema bilo u Boljetinu, čiji meštani još uvek pamte poplave iz 2014. godine. Ovoga puta, zahvaljujući brzoj intervenciji meštana i pomoći komunalnog preduzeća i mašina Štrabaga, sprečena je veća šteta, jer se Boljetinska reka, nadošla  usled bujičnih voda, izlila na samo nekoliko mesta.

Zbog posledica jučerašnjeg nevremena i štete koju je prouzrokovalo, danas je održana sednica Opštinskog Štaba za vanredne situacije na kojoj je odlučeno da se uvede vanredno stanje u Majdanpeku i selima pogođenim bujičnim poplavama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *