Čelnici Grada Bora obišli dežurne službe u novogodišnjoj noći

0

Iako je novogodišnja noć predviđena za slavlje i veselje, neka zanimanja poput lekara, policajaca ili vatrogasaca, ne poznaju pauzu ni za vreme velikih praznika. Tako su dežurne službe u Boru brinule o redu i miru u gradu, a ova novogodišnja noć bila je po tom pitanju za svaku pohvalu. Novogodišnje čestitke, odmah posle ponoći, dežurnim službama uputili su predstavnici lokalne samuprave u Boru, i to lično.

BOR – Dok je masa ljudi bezbrižno i u veseloj atmosferi uživala u dočeku nove godine, nekoliko službi u Boru brinulo je o bezbednosti i zdravlju građana. Za njih, kako kažu, ne postoji pauza, ni praznici, pa tako i novogodišnju nož provode radno. Tradicionalno, i ove godine odmah posle ponoći u obilazak dežurne Vatrogasne službe, Policijske uprave, Trijažnog bloka borske bolnice i Hitne službe Doma zdravlja, krenuli su predstavnici lokalne samouprave u Boru.

Zamenik gradonačelnika, Milivoje Janošević, pre svega, čestitao je Novu godinu i poželeo dobro zdravlje i što manje posla dežurnim lekarima i medicinskom osoblju, dežurnim službenicima policije i vatrogascima, ljudima koji su uvek u prvim „borbenim redovima“. Janošević je naglasio da je velika čast imati tako vredne i odgovorne ekipe koje brinu o građanima Bora 365 dana u godini, a da će Grad Bor nastojati da i u novoj 2024. godini, pomogne u rešavanju svih poteškoća sa kojima se susreću ove službe. Kroz različite projekete i fondove, lokalna samouprava će pomoći da se nabavi neophodna oprema i urede objekti u kojima funkcionišu i Dom zdravlja i bolnica, kao i Vatrogasni dom i Policijska uprava. Dosta toga je zahvaljujući velikom budžetu, urađeno i u 2023, a sasvim sigurno takav trend će se nastaviti i u narednom periodu, zaključio je Janošević.

Najviše posla u novogodišnjoj noći imali su lekari i medicinsko osoblje Hitne službe koji su intervenisali više od 30 puta. Dežurna ekipa bila je i na dočeku na otvorenom, gde nije bilo intervencija.

I lekari i medicinske sestre na Prijemno trijažnom bloku Opšte bolnice u Boru takođe su radno proveli noć, a osim jedne saobraćajne nezgode, ostale intervencije su bile uobičajene za noć kada se svi opuste i u jelu i u piću pa često i preteraju.

Predstavnici lokalne samouprave obišli su i dežurne u Policijskoj upravi Bor čiji su službenici cele noći brinuli o redu i miru kako na trgu tako i na svim frekventnim mestima u gradu, i kako kažu, Borani su u tom smislu bili veoma disciplinovani.

Još jedna od dežurnih službi koju su obišči čelnici grada Bora je Vatrogasno spasilačka, gde su u mirnoj atmosferi dežurali borski vatrogasci, a na opšte zadovoljstvo, u novogodišnjoj noći, nisu imali posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *