Centar za socijalni rad pomogao nezbrinutoj ženi na ulici

BOR- Centar za socijalni rada u Boru je, nakon objave na društvenim mrežama da je u centru grada nezbrinuta stara žena, odmah reagovao. Preduzeo je sve mere iz svoje nadležnosti kako bi što brže i efikasnije pomogao ovoj ženi.

„Kako bi joj se pružila odgovarajuća  nega i zdravstvena zaštita, žena je najpre smeštena u borskoj bolnici, a nakon toga će se utvrditi koje su joj vrste pomoći potrebne„, rekla je vd direktora Jelena Ristić, Centra za socijalni rad.

 Centar za socijalni rad ima urgentni smeštaj za nezbrinute, ali to je samo privremeno rešenje.

Centar za socijalni rad takođe pokušava da stupi u kontakt sa najbližim srodnicima i prijateljima koji mogu da pomognu, postoji i dobra saradnja sa ustanovama za smeštaj starih lica, ali zakonske procedure moraju da se ispoštuju„,dodala je Jelena Ristić.

Da bi ovakvih problema bilo što manje Jelena Ristić poziva i građane da svako pojedinačno komšijama, poznanicima,a posebno roditeljima pruže pomoć i podršku koja im je i te kako potrebna posebno u zrelim godinama. Srećom u Boru nema napuštenih i nezbrinutih ljudi, o svima se,kažu u Centru za socijalni rad, brine podjednako.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.