Čije su prostorije ŠRIF-a

BOR – Jedno od odborničkih pitanja koje je postavljano na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada Bora, odnosilo se na to ko je vlasnik prostorija u kojima radi Radio televizija Bor, da li se, s obzirom na to da je „ŠRIF“ od sredine 2016. godine privatna medijska kuća plaća zakup prostorija i da li je opravdano devet miliona dinara sredstva koja su dobijena 2015. od opštine Bora.

Prema rečima Vladana Novovića, direktora Radio televizije Bor, procene kapitala koje su rađene 1998 i 1999. godine i neposredno pre privatizacije tadašnjeg Javnog preduzeća „ŠRIF“ pokazale su da je ova medijska kuća vlasnik prostorija. Dobijeno je i zvanično mišljenje Republičke službe za katastar nepokretnosti da „ŠRIF“ ima pravo da uknjiži prostorije u kojima se nalazi kao svoje vlasništvo.

„Da ne bi neko razmišljao o tome da mi kao privatna kuća otimamo imovinu koja je građena iz samodoprinosa naših očeva i da ćemo je kasnije prodati, ponudili smo lokalnoj samoupravi mogućnost da se prostorije uknjiže na Grad Bor, a da „ŠRIF“ dobije trajno pravo korišćenja bez naknade.“ – naglasio je Vladan Novović i dodao da se porez na imovinu redovno plaća i da on na godišnjem nivou iznosi približno 450 hiljada dinara i dodao da su sredstva iz 2015 opravdana i da je za to dobijeno i pozitivno mišljenje nadležnog ministarstva i strukovnih udruženja, a eventualne zloupotrebe je kontrolisala i nadležna služba i nisu nađene nikakve zamerke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *