Cilj jačanje preventivnih mera

ZAJEČAR – Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, održali su danas u Zaječaru sastanak sa komandantima i načelnicima Štabova za vanredne situacije Borskog i Zaječarskog upravnog okruga, na kome su razmatrane mere koje treba preduzeti u cilju smanjenja rizika od katastrofa i šteta od elementarnih nepogoda.

Od 2010. godine kada su Zaječarski i Borski okrug zadesile velike poplave, na sreću nije bilo većih problema u kojima je bila neophodna intervencija sektora za vanredne situacije. Međutim, prema rečima čelnih ljudi Ministarstva unutrašnjih poslova, ovakvi sastanci su važni kao preventiva, jer se na njima može doći do značajnih rešenja i sistemskog načina pristupa preventivnim aktivnostima.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić istakao je da je Grad do sada mnogo uradio kako bi se zaštitili od poplava i bujičnih voda, ali da je potrebno uraditi još mnogo toga naročito po pitanju sređivanja jaruga i nabavke nove opreme.

Cilj sastanka bio je da se sagleda i opremljenost na lokalu, koja je prema mišljenju nadležnih na zadovoljavajućem nivou. Ona je stavljena na raspolaganje Sektoru za vanredne situacije Zaječarskog i Borskog okruga čiji su članovi u svakom trenutku spremni da pomognu kako bi se rizici od katastrofa sveli na minimum.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *