Crni Timok se izlio, ali nema opasnosti od poplava

0

BOR-Crni Timok kod Šarbanovca, sela na području Bora, tokom jutra se izlio iz korita nakon jučerašnjih padavina. Voda je poplavila manje obradive površine uz samu reku, ali nisu ugroženi ljudski životi, kuće i ekonomski objekti, nema ni veće materijalne štete.

Za samo sat i po vremena reka je ušla u dvorište, ali samo je poplavila šupu“, kaže Vukica Adamović, čija se kuća nalazi uz samu reku.

Poplavila mi je bašte i plastenik“, dodaje komšinica Vesna Balabanović.

Ta tri domaćinstva su stalno ugrožena, jer su ispod mosta koji stvara vodeni čep i diže nivo vode prema kućama. Meštanio to znaju“, kaže Danijel Aleksić, član Gradskog veća u Boru.

Timok je i dalje u blagom porastu, ali  prema procenama  odgovornih, ne očekuju se veći problemi na rekama   na području Grada Bora ukoliko ne bude obilnijih padavina. Takođe su i svi vodotokovi  drugog i prvog reda u ovom delu pročišćeni i za sada nema opasnosti od izlivanja okolnih rečica. Grad Bor je preduzeo i druge brojne mere u slučaju eventualnih poplava. Za sada je na rekama obezbeđeno stalno dežurstvo poverenika civilne zaštite koji dobijaju stručnu pomoć od sektora za vanredne situacije.

Za sada je na kritičnim mestima obezbeđeno stalno dežurstvo poverenika civilne zaštite, u pripravnosti je i mehanizacija javno komunalnih preduzeća, imamo i pumpe“, dodao je Danijel Aleksić.

U saradnji sa Sektorom za vanredne situacije Grad Bor, jer  takođe obezbedio dovoljna vreća sa peskom radi odbrane od eventualnih poplava.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *