Crveni krst Majdanpek na visini zadatka

MAJDANPEK – Za aktiviste i volontere Crvenog krsta Majdanpek u prošloj godini bilo je više posla, u odnosu na neke ranije.

Epidemija korone aktivirala je sve članove ove organizacije, koji su posebnu ulogu imali tokom trajanja vanrednog stanja, pomažući starim i bolesnim sugrađanima, pre svega, u nabavci neophodnih namirnica, lekova i ostalog.

Iako su naši volonteri obučeni za delovanje u kriznim situacijama, epidemija korone je bilo nešto s čim se nismo susretali do sad, tako da smo učinili sve da naši aktivisti budu bezbedni tokom akcija koje su realizovali. Da smo ovaj posao uradili kako treba potvrđuju i brojne pohvale koje smo dobijali putem društvenih mreža, ali i poneka čokolada od zahvalnih sugrađana za naše mlade volontere“, ističe Tanja Golubović, sekretar Crvenog krsta Majdanpek.

Već u junu volonteri ove humanitarne organizacije suočili su se sa novim izazovom, poplavama koje su zadesile područje sela Gornje Reke, u opštini Majdanpek, nakon kojih su učestvovali u raščišćavanju terena i dopremanju  pomoći stanovništvu pogođenom poplavama.

Ono čime se u Crvenom krstu Majdanpek, takođe, veoma ponose jesu akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, u kojima su suorganizatori i tokom kojih je u Majdanpeku, u prošloj godini prikupljeno 350 jedinica ove dragocene tečnosti, što je izuzetno dobar odziv, imajući u vidu epidemiološke uslove u kojima su akcije bile organizovane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *