Crveni krst na visini zadatka

BOR – Crveni krst Srbije ove godine obeležava 141 godinu postojanja i rada. Deo njega je i Zaječarsko povereništvo Crvenog krsta u Boru koje punih deset godina aktivno pomaže najugroženije stanovnike borske opštine, pre svega u hrani, odeći i obući, trudeći se da u svakom momentu deluje maksimalno, naročito u vreme vanrednih situacija.

Mi nažalost već deset godina radimo preko Zaječara, imamo jedno zaposleno lice, a sprovodimo celokupni program kao i sve ostale opštinske organizacije u Srbiji. Upravni odbor Crvenog krsta Zaječar zadovoljan je našim radom, a mi se uvek trudimo da rezulati budu još bolji“, kaže Atanas Stojčić iz Povereništva Crvenog krsta u Boru.

Poverenici Crvenog krsta u Boru su tokom ledenog talasa kada su borska sela zbog snežnih nanosa bila odsečena od grada, obišli najugroženija domaćinstva .

Od 21. do 28. januara obišli smo 82 porodice u zavejanim borskim selima Zlotu, Luki, Tandi, Bučju i Gornjanu i uručili 90 kompleta paketa pomoći. U tome nam je pomogao Crveni krst Srbije, obezbedivši pakete i Vatrogasna jedinica sektora za vanredne situacije, koja je obezbedila motorne sanke i džipove kako bi se probili kroz snežne nanose. Od aktivnosti u narednom periodu slede redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi i obeležavanje Nedelje Crvenog krsta“, rekao je Atanas Stojčić.

U toku je akcija prikupljanja zimske obuće i odeće u kojoj učestvuju i borske škole, a koja će biti nastavljena i nakon raspusta. Humani Borani koji žele da učestvuju, garderobu i obuću mogu da donesu u prostorije Povereništva Crvenog krsta u Boru svakog radnog dana od 8 do 13 časova.

Uspešan rad Crvenog krsta u Boru, 8. februar 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *