Dan borbe protiv korupcije

BOR – Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, 9.decembra učenici Tehničke škole u Boru, u okviru projekta “Mreža mladih Srbije protiv korupcije” delili su promotivni materijal po gradu i razgovarali sa građanima o korupciji, kako je prepoznati I sprečiti. Da bi prepoznali korupciju mora se znati suština javnih ovlašćenja. Korupcija nastaje, pre svega u cilju postizanja lične koristi. To kaže teorija.

Tehnička škola u Boru potpisala je sporazum o saradnji sa Udruženjem građana “Svet reči” u Velikoj Plani u projektu “Mreža mladih Srbije protiv korupcije”. Projekat je započet pre nekoliko godina, a ova borska škola uključila se u drugom ciklusu. Osnovni cilj je osnivanje Društva bez korupcije I formiranje Društva na demokratskim vrednostima odnosno stvaranje bolje budućnosti za mlade. Da osnovi postulati zajendice budu ravnopravnost i jednakost.

U Tehničkoj školi u Boru, u narednom periodu biće postavljeni edukativni panoi I organizovano 10 radionica posvećenih borbi protiv korupcije. Sve aktivnosti u okviru ovog projekta, uz pomoć Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu biće realizovane do sredine naredne godine

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *