Dan grada Bora 3. oktobar obeležen skromno zbog pandemije  

BOR – Grad Bor je ove godine obeležio 3. oktobar Dan grada i 76 godina od oslobođenja u Drugom svetskom ratu, bez gostiju i praznične atmosfere. Svečana akademija sa publikom, koja je jedna od najvažnijih manifestacija koju Bor organizuje u toku godine, kao i sve prateće manifestacije koje se održavaju u okviru Oktobarskih svečanosti, ovoga puta će izostati, zbog pandemije korona virusa, kako bi se ispoštovala odluka republičkog Kriznog štaba i sve propisane mere.

Program svečane akademije prilagođen je trenutnoj epidemiološkoj situaciji i izmešten na onlajn platforme, a večeras u 20 sati biće emitovana i na programu Televizije Bor.

Čestitke povodom Dana grada stanovnicima Bora uputili su gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i predsednik Skupštine grada Dragan Žikić.

Čestitke za Dan grada stigle su i od gradova pobratima, od predsednika opštine Vrace u Bugarskoj, Kalina Kamenova, gradonačelnika grada Hmeljnicki iz Ukrajine, Aleksandra Simčušina i njegovog zamenika Andri Bondarenka i predsednika opštine Kriva Palanka u Makedoniji, Borjanče Micevskog.

Dodela najvećeg priznanja Grada Bora „Oktobarska nagrada“ ove godine će izostati zbog neispunjavanja uslova javnog poziva ni jednog od 11 predloženih kandidata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *