BOR – Dan otvorenih vrata, prvi put je organizovan i u Centru za socijalni rad u Boru. Tokom dvočasovnog trajanja, predstavnici ove borske socijalne ustanove odgovarali su na pitanja građana, koji su dolazak najavili prethodnih dana. Iako je Centar za socijalni rad u Boru korisnicima na raspolaganju svakog radnog dana, cilj organizovanja Dana otvorenih vrata je dodatna mogućnost da se građani bolje upoznaju sa radom ove ustanove, iznesu svoje predloge ili kritike.

Uskoro obeležavamo Međunarodni dan socijalne pravde što je lep povod da krenemo sa organizovanjem Dana otvorenih vrata. Za današnji prijem javilo se desetak korisnika i budućih korisnika. Ovo je dobar način za rešavanje problema, jer ovakvim susretima korisnici nam ukazuju na potencijalne greške u radu, daju sugestije i predloge kako bi bolje sarađivali. Najviše građana danas se javilo u vezi materijalne podrške, odnosno za jednokratnu novčanu pomoć, za šta je inače ove godine izdvojeno 7 miliona dinara iz budžeta grada Bora. Takođe su se korisnici javljali za novčanu socijalnu pomoć i za tuđu negu i pomoć. U Boru je oko 400 porodica koje koriste socijalnu pomoć, što je ukupno oko 1200 korisnika. Socijalnu pomoć najčešće traže za rešavanje osnovnih životnih potreba, za lekove, hranu, školovanje dece. Trudimo se da rešimo svaki problem u što kraćem roku. Po nekad je dovoljna i jednokratna pomoć da reše trenutne materijalne probleme, a ima i korisnika koji su godinama naši korisnici“, kaže Saška Milošević, direktor Centra za socijalni rad u Bor.

Dan otvorenih vrata biće organizovan jednom nedeljno, tačnije, svakog petka od 12 do 14 časova i u narednom periodu, a Borani koji žele mogu da najave dolazak na telefon 030 422 589 ili lično u ustanovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *