U toku je upis u Srednju školu unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici koji se sprovodi na osnovu konkursa objavljenog na internet stranici Ministarstva prosvete, Ministarstva unutrašnjih poslova i Srednje škole unutrašnjih poslova. Konkurs traje do 26. aprila ove godine, a tim povodom, danas je u Policijskoj upravi Bor organizovan „Dan otvorenih vrata“ za učenike osmog razreda.

BOR – U prostrijama Policijske uprave Bor, organizovan je „Dan otvorenih vrata“ za učenike osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“.  Đacima je predstavljen Konkurs za upis u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici za školsku 2024/2025. godinu, gde se učenici mogu školovati za obrazovni profil policajac, u trajanju od četiri godine.

Odlukom Vlade Republike Srbije prošle godine je u Sremskoj Kamenici ponovo otvorena Srednja škola unutrašnjih poslova, sada pod nazivom „Jakov Nenadović“. Mi već imamo dva učenika koji su prva godina, a u prethodnom periodu su zajedno sa našim policijskim službenicima promovisali svoju školu i novi konkurs koji je raspisan 5. februara i traje do 26. februara, tako da apelujemo na sve zainteresovane učenike da se što pre prijave i podnesu dokumentaciju. Za sve dodatne informacije stojimo im na raspolaganju. Danas organizujemo Dan otvorenih vrata u cilju promovisanja tog konkursa, kako bi učenici mogli što bolje da se upoznaju sa samom policijskom profesijom, odnosno sa prostorijama u kojima radimo, sa vozilima i opremom koju koristimo. Svakako mogu da pitaju sve što ih zanima u vezi upisa, školovanja i kasnijeg rada policijskih službenika“, rekla je Marijana Šišmanović, oficir za prevenciju i rad policije u zajednici PU Bor.

Srednja škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici učenicima pruža besplatno obrazovanje što podrazumeva i besplatne udžbenike, smeštaj u internatu, uniformu koju koriste za sve aktivnosti, a po završetku četvorogodišnjeg školovanja imaju siguran posao, istakla je Marijana Šišmanović, oficir za prevenciju i rad policije u zajednici PU Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *