Dan policije u Boru

BOR – Dan Ministarstva unutrašnjih poslova obeležava se u spomen na 15. jun 1862. godine, kada se u sukobima oko Čukur česme i tokom bombardovanja Beograda, nekoliko stotina žandarma, suprotstavilo nekoliko stotina puta brojnijoj turskoj sili i praktično spaslo Srbiju i Beograd.

Pripadnici policijske uprave borskog okruga svečano su obeležili Dan policije.

Manifestacija je počela polaganjen cveća na spomen ploču policajcima koji su stradali tokom NATO bombardovanja 1999. godine, a nastavljena je svečanom akademijom u borskoj muzičkoj školi. Rad borske policijske uprave ocenjen je kao veoma dobar zbog uspeha u suzbijanju kriminala tokom 2017. godine.      

Svečanosti su prisustvovali direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, predsednici opština Bor, Kladovo, Negotin i Majdanpek, predstavnici Borskog okruga i RTB-a Bor.

Najmlađi policajci svečano su položili zakletvu, a najboljim policijskim službenicima na svečanosti su uručeni ručni satovi. Njih su za pokazane rezultate dobili Marko Kostić iz Bora, Dragan Ilić iz Negotina, Nenad Bosnić iz Kladova, Željko Balanović iz Majdanpeka i Perica Petković iz Donjeg Milanovca.

Prikazana je i pokazna vežba treninga pripadnika interventne jedinice policijske uprave Bor, a učenici osnovnih škola mogli su da pogledaju i kratku predstavu „Pažljivko“, o ponašanju u saobraćaju, koja je organizovana u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Srbije.

Dan policije u Boru, 6. jun 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *