Dan studenata na Tehničkom fakultetu u Boru

Akademci Univerziteta u Beogradu 4. aprila obeležavaju Dan studenata, ove godine u iščekivanju novog zakona koji će uvesti drugačija pravila u visoko obrazovanje. Kako ističu, najveći problemi visokoškolaca i dalje su veliko opterećenje gradivom koje treba da savladaju, nedovoljno jasna pravila studiranja, ali i brojni nameti koje pojedini fakulteti samovoljno određuju. Ovaj dan studenti beogradskog Univezriteta obeležavaju u znak sećanja na velike demonstracije koje su studenti organizovali 4. aprila 1936. godine. Tada je u protestu, zbog jačanja fašizma u Nemačkoj, ubijen student prava Žarko Marinović.

Povodom Dana studenata program je pripremio i Tehnički fakultet u Boru koji pripada Univerzitetu u Beogradu. Na Dan studenata vrata ove obrazovne ustanove bila su otvorena za buduće visokoškolce, odnosno učenike završnih razreda borskih srednjih škola. Prema rečima dekana fakulteta, prof. dr Nade Štrbac, učenici imaju priliku da se upoznaju sa upravom i profesorima, da obiđu fakultet i kroz razgovor saznaju sve što ih o ovoj obrazovnoj ustanovi interesuje uoči kraja školske godine kada treba da izaberu fakultet.

Tehnički fakultet u Boru, ove godine nastavlja i tradicionalnu manifestaciju „Skok preko kože“, koja je nakon dugogodišnje pauze, prošle godine ponovo pokrenuta. Petnaesti „Skok preko kože“, predstava kojom brucoši pokazuju spremnost da odgovore rudarskom pozivu, uz prateću izložbu koja prikazuje prošlogodišnju manifestaciju, biće organizovana u Muzičkoj školi „Miodrag Vasiljević“ u Boru.

Dan studenata na Tehničkom fakultetu u Boru, 4. april 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *