BOR – „Zlatne ruke“, „Dolazak Knjaza i Kneza“, izložbe, kulturno umetnički program, samo su deo bogatog programa ovogodišnje manifestacije „Dani Brestovačke banje“, koja će nakon kratke pauze ponovo biti održana 18. avgusta.

Program počinje u devet, a završava se u 22 sata. Svečano otvaranje je tačno u podne. Osim prirodnih lepota lekovite banje, posetioci će moći da vide Inscenaciju „Dolazak Knjaza i Kneza“, različite umetničke postavke, izložbe, kulturno umetnički program, pripremu tradicionalne hrane i paljenje Preobraženjske vatre, a od 20 časova planiran je koncert poznate vokalne solistkinje etno muzike Bilje Krstić i orkestra Bistrik. Grad Bor obezbedio je i dodatne besplatne autobuske polaske iz Bora do banje, a za sve zainteresovane građane koji žele da obiđu Lazareve pećine, organizovan je polazak iz banje u 13 časova. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Grada Bora„,  kaže Maja Bakoč, vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Bor.

Iako će ovogodinja manifestacija biti jednodnevna za razliku od ranijih godina, organizatori su se potrudili da bogatim i zanimljivim programom obuhvate sve segmente istorijskog i kulturnog značaja nadaleko čuvene, nekada kraljevske Brestovačke banje. 

 

 

Dani Brestovačke banje 2018., 16.avgust 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.