BRESTOVAČKA BANJA, BOR – Tradicionalna manifestacija „Dani Brestovačke banje“ biće organizovana prvog dana vikenda. Program počinje nadmetanjem ekipa u pripremanju tradicionalne hrane pod nazivom „Zlatne ruke“ i otvoranjem prodajne izložbe suvenira, rukotvorina i predmeta starih zanata u centralnoj šetališnoj zoni. U kulturno-umetničkom programu, osim nastupa kulturno-umetničkih društava učestvovaće i orkestar „Kikindski tamburaši“. Tradicionalno, biće organizovana i inscenacija, ovog puta dolazak barona Johana Herdera koji je otkrio lečilišna svojstva izvora u Brestovačkoj banji.

Centralna manifestacija, paljenje Preobraženjske vatre, uz nastup instrumentalista biće organizovana tokom večeri, a potom će koncert održati i etno grupa „Amanet“.

Organizatori  manifestacije su Turistička organizacija i Centar za kulturu Grada Bora i „Srpska Kruna“ Brestovačka banja, a pokrovitelj je Grad Bor. Organizatori apeluju na učesnike i goste da poštuju epidemiološke mere koje je propisao Krizni štab.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *