Dani rukometa: muški turnir u Boru

BOR- U okviru Dana rukometa u Boru je odigran rukometni turnir muških ekipa, na kojem su učestvovale ekipe Omladinskog rukometnog kluba Bor, boljevačkog Rtnja, Jagodine i kruševačkog Napretka. Da je trenutni fokus popravljanje igre u odbrani, svedoči i rezultat polufinalne utakmice sa Napretkom, koju je borska ekipa dobila 29:16. S druge strane, u finalu je igrao i Rtanj koji je iznenadio prvoligaša Jagodinu i pobedio je, nakon penala.

„Ne bih rekao da je baš poslednja provera, jer računam da se odigra još jedna utakmica, pošto smo mi fizičke pripreme završili, bukvalno, prekjuče. Radili smo samo dva dana s loptom. Nema šta, momci su radili odlično i sinoć su svi bili tu, bez ikakvih problema, čak sam i prezadovoljan jer sam mislio da će biti više problema: bio sam i upozoren da ne dolaze redovno na treninge, međutim od toga nije bilo ništa i svi su bili na okupu i prošli su celokupne pripreme. Jedino je još malo problem što nam nedostaje rad s loptom“, rekao je Saša Babić, trener Omladinskog rukometnog kluba Bor.

Mladi sastav Napretka, donedavno superligaške ekipe, bori se za opstanak u zapadnoj grupi Prve lige i turnir u Boru, prema rečima novog trenera Branislava Vukelića, koristan je za napredovanje u igri, ali i spas od nestajanja i gašenja još jednog kluba velikog rukometnog potencijala.

„Napredak koji je pre četiri godine bio superligaš i ovo sad, to nije za poređenje. Međutim, to je što je. Kao i sve, snašlo se. Krećemo od nule. To su mahom mlada deca, ima tek poneki igrač koji je igrao i ranije. Probaćemo da ostanemo u Prvoj ligi. Delimo poslednje mesto na tabeli, malo bodova, cilj je da ostanemo. A onda imamo neka obećanja grada da sednemo kada se završi sezona i da napravimo da se Napredak bar donekle vrati, bar do neke stepenice, da Napredak opet bude Napredak.“, rekao je Branislav Vukelić, trener koji je ekipu Napretka preuzeo u zimskoj pauzi.

A nastavak ligaških takmičenja sve učesnike borskog rukometnog turnira očekuje već druge sedmice marta. Dva od četiri tima nastupaju u istočnoj grupi prve lige: borbu za opstanak Jagodina nastavlja utakmicom sa ekipom Aleksinca, a u Bor stiže Vlasotince, rival sa kojim su utakmice uvek zanimljive i rezultatski neizvesne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *