„Deca pomažu deci“

BOR – U Dnevnom boravku za decu i odrasle sa intelektualnim smetnjama u razvoju „Mozaik“  u Boru organizovana je radionica u okviru humanitarne manifestacije „Deca pomažu deci“. Inicijator radionica je poznata modna kreatorka Suzana Perić. Korisnici borskog „Mozaika“ su izrađivali poklone za predstojeći Dan zaljubljenih, 14. februar.

Cilj radionica, koje se organizuju širom Srbije, je da se kroz druženje deca međusobno bolje upoznaju, ali i dodatno afirmiše njihovo stvaralaštvo, da se izbriše predrasuda o razlikama među decom i sva podjednako uključe u društvena dešavanja“, istakla je kreatorka Suzana Perić.

 “Mislim da u stvari ta ljubav je nešto što ih pokreće. I divno je ovde u Boru. Za budućnost Srbije ova dece su važna. Oni na neki način treba da se uklope i da ne postoje različitosti u društvu. Da ona nisu na marginama društva”, naglasila je Suzana Perić.

Radionici je prisustvovao i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji se ovom prilikom zahvalio kreatorki i njenom timu i naglasio da je ovo samo jedan od načina da grad Bor pokaže da brine o svim sugrađanima, a da će gradska uprava i dalje podržavati ovakve i slične humanitarne manifestacije

Mislim da je ovo jako dobro i bitno za grad, da smo uključeni u svaku poru društva. Da zajedno sa našim sugrađanima, a u ovom slučaju, u organizaciji sa „Mozaikom“ i sa Suzanom, razgovaramo i podižemo neke standarde. Mislim da je ovo i deci i roditeljima i nama zadatak da svi budemo potpuno ravnopravni u društvu i da svi imamo ista prava, bez obzira na to koji su naši zahtevi i koje su naše potrebe i ciljevi. Da budemo hrabri i okrenuti jedni ka drugima”, rekao je Milikić.

U okviru humanitarne manifestacije „Deca pomažu deci“ radionice će biti organizovane na jugu Srbije, a do sada je održano oko 40 kreativno-zabavnih igraonica.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *