DELF sertifikati u OŠ“Dušan Radović“ u Boru

BOR – Sedam učenika Osnovne škole „Dušan Radović“ u Boru, nakon dva i po meseca aktivnih priprema iz francuskog jezika, dobilo je uverenja o položenom A1 nivou. Za nekoliko dana dobiće i DELF sertifikate koji će im koristiti tokom daljeg školovanja i karijere, jer su priznati u celom svetu i nemaju vremensko ograničenje. Nastavnici francuskog jezika koji rade sa decom u okviru Školskog DELF- a, imali su obavezu da pre toga prođu obuku i dobiju sertifikat.  

Nakon posete francuskog atašea za kulturu Fabrisa Petoa 2015. godine, naša škola je dobila  poziv francuskog instituta da se priključi školskom DELF-u. Tom prilikom sklopljen je ugovor sa francuskom ambasadom i institutom, u skladu sa Ministarstvom prosvete u Srbiji, i tako je škola Dušan Radović kao prva borska škola ušla u školski DELF sistem. Ovaj sistem omogućava učenicima osnovnih i srednjih državnih škola u Srbiji da polažu ispite i steknu diplome o poznavanju francuskog jezika u ustanovi matične škole bez dodatnih priprema koje bi plaćali, a snose samo troškove polaganja ispita i izrade diplome i to upola cene„, kaže Vesna Nikolić Popović, nastavnik francuskog jezika u OŠ“Dušan Radović“ u Boru.

Osnovna škola „Dušan Radović“ generalno brine o razvoju edukacije učenika, a kao prva borska škola koja je u sistemu školskog DELF- a i na ovaj način pruža mogućnost učenicima da unaprede znanje francuskog jezika.

Francuski jezik nije izgubio na svom značaju, kako to može da izgleda na prvi pogled, jer se i dalje veoma aktivno uči, koristi se kao službeni jezik u preko 30 država sveta. Francuski je oficijalni jezik u Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji i drugim najvišim institucijama sveta. Prema nekim podacima, više od 200 miliona ljudi govori francuski jezik.

DELF sertifikati u OŠ“Dušan Radović“, 26. jun 2017. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=QO_ENJVaLYw

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *