Deset medalja za borske karatiste na Evropskom prvenstvu Fudokan saveza u Italiji

BOR – Takmičari borskog karate kluba „Tang So Do“ koji su nastupali za reprezentaciju Srbije na 26. Evropskom prvenstvu fudokan saveza u Riminiju u Italiji, osvojili su 10 medalja, četiri zlatne i po tri srebrne i bronzane.

Iz Borskog kluba je ukupno učestvovalo 12 takmičara, koji su Srbiju predstavljali u konkurenciji 23 zemalja i više od 2000 karatista.

Zlatne medalje u katama pojedinačno osvojili su Nađa Spasić, Nenad Dimitrijević, Minja Stojanović i Dunja Milenković u kategoriji kata ekipno, koja je osvojila i dve srebrne medalje u drugim tehnikama i kao najmlađi takmičar iz Bora bila i najuspešnija. Srebrnu medalje osvojila je i Dunja Ranđelović u katama pojedinačno. Bronzane medalje osvojili su Uroš Dobrosavljević, Minja Stojanović i Dimitrije Petrović u katama pojedinačno i pomoćni trener Ivana Dimitrijević u kategoriji starijih seniorki.

Za reprezentaciju Srbije iz Bora su u katama pojedinačno nastupili i Irena Nikolić koja je osvojila 4 mesto, Anastasija Trujić koja je stigla do 5. mesta, Ognjen Ranđelović koji je bio šesti i Mateja Spasić koji se plasirao na 13. mesto.  „Tang So Do“ je najmlađi karate klub u Boru, osnovan je pre nešto više od dve godine, a za mlade takmičare je učešće na evropskom prvenstvu mnogo značilo i po rezultatima koje su postigli i za sticanje iskustva na međunarodnoj sceni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.