Desetogodišnji Plan upravljanja Nacionalnim parkom Đerdap

Izrada dugoročnih planova poslovanja zakonska je obaveza svih zaštićenih područja, pa je i Javno preduzeće „Nacionalni park Đerdap“ moralo da završi Plan upravljanja Nacionalnim parkom za period do 2026. godine. Nakon nekoliko radionica u kojima su učestvovali svi zainteresovani subjekti, predlog Plana sredinom januara stavljen je na javni uvid, kako bi se pre konačne verzije razmotrile sve primedbe, ali i predlozi. Plan je urađen u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode i Zakonom o nacionalnim parkovima, a ideja javnog uvida jeste da poslovanje u narednom periodu prati i potrebe lokalnih zajednica na ovom području.

Javni uvid traje do 16. februara, do kada je potrebno dostaviti mišljenja, primedbe i predloge na adresu Javnog preduzeća „Nacionalni park Đerdap“ ili elektronskom poštom na adresu [email protected]. Materijal je dostupan u štampanom obliku u prostorijama preduzeća, kao i na sajtovima opština Majdanpek, Golubac i Kladovo.

Nakon razmatranja pristiglih predloga i mišljenja, dokument upućuje se u dalju proceduru, a konačnu saglasnost na plan poslovanja zaštićenog područja daje Vlada Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.