Digitalni signal Televizije Bor sa dva predajnika

0
BOR – Do 15. juna na području cele Srbije prestaće emitovanje analognog televizijskog signala, a gledaoci u istočnoj Srbiji od prvog juna moći će da prate samo digitalni signal emitera. Analogni televizijski signal od prvog juna neće više biti emitovan ni sa jednog predajnika borske televizije, a za dopremanje digitalnog signala biće zaduženo republičko javno preduzeće Emisiona tehnika.
„Mi spadamo u petu grupu, gde emitovanje prestaje prvog juna. Tada se gasi emitovanje analognog signala sa svih naših predajnika, a gledaoci će moći da prate samo digitalni signal Televizije Bor. Isto važi i za ostale televizijske kuće čiji signal može da se vidi na ovom području. Dosadašnje emisione lokacije će možda biti upotrebljene ukoliko se ukaže potreba, odnosno ukoliko se pojavi veći broj stanovnika koji nema digitalni signal. U tom slučaju tražićemo od Republičke radio difuzne agencije da postavi manji predajnik kako bi i do njih stigao signal“ – kaže Ivan Ćosić, tehnički direktor RTV Bor.
Gledaoci će digitalni signal Televizije Bor moći da prate sa dva predajnika, Deli Jovana i Tupižnice.
„Mi smo u početku dobili samo lokaciju Deli jovan, ali sa nje, zbog konfiguracije terena i jalovišta starog borskog kopa, veliki broj građana nije dobio signal. Uspeli smo da dogovorimo sa nadležnim službama da se signal pusti i sa Tupižnice, tako da gledaoci sada mogu signal da dobiju sa dve lokacije.“ – naglašava Ćosić.
Sa ova dva predajnika digitalnim signalom bi trebalo da bude pokriveno oko 90 odsto opštine Bor. S obzirom na to da je za prenos signala zaduženo preduzeće Emisiona tehnika, tehnička služba borske televizije pratiće kvalitet signala koji stiže do gledalaca i obaveštavati ih ukoliko bude problema, kako bi oni u najkraćem roku bili rešeni.
[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2ry4eb“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *