Dijaspora Biznis info RARIS

ZAJEČAR – Procenjuje se da se oko 30.000 ljudi iz istočne Srbije nalazi u dijaspori. U Srbiju godišnje putem novčanih doznaka stiže u proseku oko tri milijarde evra iz dijaspore. U drugim zemljama je obično odnos doznaka i investicija 50 – 50, dok je u Srbiji je taj odnos 90 prema 10. To jasno pokazuje da su investicije iz dijaspore neiskorišćen potencijal u Republici Srbiji. RARIS pokušava da pomogne dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji i zato je kreirao Platformu Dijaspora Biznis info – RARIS koja je dostupna na internet adresi dijasporabiznisinfo.raris.org

Na Platformi Dijaspora Biznis info – RARIS moguće je informisati se o uslovima, mogućnostima i prednostima za osnivanje i vođenje biznisa u istočnoj Srbiji. Ulaganja povratnika u biznis su značajna ne samo zbog novih radnih mesta već i zbog prenosa znanja i tehnologija, pristupa globalnom tržištu i mreži znanja i inovacija.

RARIS je počeo sa predstavljanjem uspešnih investicija povratnika iz dijaspore kako bi na praktičnim primerima ohrabrili našu dijasporu da aktivnije razmišlja o poslovnim mogućnostima u domovini.

RARIS se zbog cele situacije sa kovidom, pošto je bila aktuelna zabrana okupljanja, potrudio da, sada kada su mere ublažene, u što većem opsegu kontaktira sa ljudima i pokrene stvari iz mrtve tačke.

Da bi bili u toku sa poslovnim mogućnostima i primerima uspešnih povratnika potrebno je zapratiti Facebook stranicu Platforme i učlaniti se u Viber zajednicu Dijaspora Biznis Info – RARIS koja je dostupna u pretraživaču Vibera, a koju RARIS razvija u saradnji sa Rakuten Viberom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *