Divlje deponije sve ozbiljniji problem

0

BOR – Prve prolećne dane mnogi su iskoristili za sređivanje kuća i dvorišta, kao i radove u polju, a nemarnost meštana postaje sve vidljivija u prigradskim i vikend naseljima. Divlje deponije koje spontano nastaju u šumarcima, potocima i oko sporednih puteva, postale su ozbiljan problem i u Boru. Radnici Javnog komunalnog preduzeća „3. oktobar“ svakodnevno su na terenu, međutim na nekim mestima, zbog nepristupačnosti terena, nisu u mogućnosti da u potpunosti očiste smeće.

„Radnici i mehanizacija našeg preduzeća svakodnevno su angažovani na uklanjanju divljih deponija u gradu. Pokušavamo da problem rešavamo sistematski, krenuli smo od gradskih mesnih zajednica Sever, Staro i Novo selište, Rudar, Bakar, pa zatim dalje čistimo u neseljima Metalurg, Bor 2, ka Borskom jezeru i u seoskim mesnim zajednicama. Zaista je mnogo smeća i mnogo deponija, a jedan od većih problema jeste nepristupačnost terena, veoma je strmo i nebezbedno i ne možemo da u potpunosti očistimo ove delove. Situacija je veoma loša u naselju Metalurg kod mosta, kao i u potoku ispod gradske bolnice“ – istakao je Igor Mitrović, tehnički direktor JKP „3.oktobar“.

Osim što narušavaju izgled grada, ove deponije štete životnoj sredini, zagađuju zemljište i vode, pa tako mogu biti opasne i po zdravlje stanovništva – upozoravaju nadležni.

[iframe frameborder=“0″ width=“600″ height=“450″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x408ary“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *